SKAGEN Fondene med rekordtall

skagenfondene nyttårskonferanse

skagenfondene nyttårskonferanse

Suksess ved streaming av konferanse

Aldri før har så mange fått med seg SKAGEN Fondenes nyttårskonferanses live streaming som i år. Kundene og nettverket vårt blir stadig mer opptatt av video, forteller kommunikasjonsrådgiver Ole-Christian Tronstad.

For tredje år på rad hadde Smartcom:tv totalansvaret for produksjonen inkludert lyd- og lysteknikken under Skagenfondenes nyttårskonferanse. Det inkluderte blant annet live streaming og videoredigering av opptakene for bruk i sosiale medier. «I tillegg kjørte vi live bilder og løpende presentasjoner på flere skjermer og lerret i salen», forklarer production manager Camilla Sande hos Smartcom:tv. «Det var også skjermer i presserommet og foajeen hvor publikum og journalister kunne følge foredragene. I pausene skiftet vi bildene ut med en Twitter-feed, slik at deltagerne kunne holde seg oppdatert på hva som ble skrevet om konferansen.»

Økning i live streaming

SKAGEN Fondenes nyttårskonferanse har blitt en tradisjon både for kunder, journalister og ikke minst selskapet selv. Hit kommer en rekke av anerkjente og aktuelle foredragsholdere innen økonomi og finans. «For oss er konferansen like viktig som julaften og 17. mai på én gang. Vi fyller opp salen med fire hundre og femti mennesker. Hver eneste én skal se og høre godt. Under dette arrangementet er det utrolig viktig at alle ledd fungerer», sier Ole-Christan Tronstad.
«Derfor var det godt å ha Smartcom:tv med også i år. Jeg behøvde ikke bekymre meg for noe som gjaldt den tekniske leveransen. I tillegg satt vi ny rekord på live streamen, som fikk en svært bra økning fra i fjor.»

Videoer gir økt verdi

Tronstad tror det positive resultatet skyldes kombinasjonen av godt innhold i form av spennende foredragsholdere, og at SKAGEN Fondenes kunder og nettverk viser en stadig større interesse for video. «Interessen gjelder både live sendinger og opptak som publiseres i etterkant. Derfor legger vi videoene fra konferansen både ut på egen plattform og distribuerer YouTube. Foreløpig har vi hatt over fire tusen visninger, noe vi er godt fornøyde med», forteller han.

Det er Smartcom:tv som er leverandør av SKAGEN Fondenes egen videoplattform, Brightcove Video Cloud. Trondstad ser flere fordeler ved å gjøre konferansen tilgjengelig i egen webTV løsning.
– De som ikke hadde mulighet til å delta får likevel med seg de gode foredragene. Og de som var til stede har mulighet til å gjenoppleve hele eller deler av konferansen, forklarer han.
– Å forlenge opplevelsen er viktig og gir en økt verdi for kundene og samarbeidspartnerne våre.

Viktig erfaring og grundig forarbeide

Camilla Sande er svært fornøyd, men ikke overrasket over de gode resultatene etter konferansen.
 – Smartcom:tv har spesialisert seg på nettopp denne type mellomstore arrangementer. Denne dagen gikk absolutt alt etter planen. Utstyret kom når det skulle, kunden leverte materialet som avtalt og alle beregningene våre var riktig, forteller hun.

– Grunnet vår lange erfaring med videoproduksjon, bruker vi mange timer i forkant på å snakke direkte med de riktige menneskene som er tilknyttet arrangementet for å forsikre oss om at alt er som det skal. Det er nok den viktigste grunnen til at vi lykkes så godt med denne type produksjoner.

«Å produsere hele konferansen som en live-TV sending er viktig og gir en økt verdi for kundene og samarbeidspartnerne våre.»

Ole-Christian Tronstad, kommunikasjonsrådgiver SKAGEN Fondene

Del med andre!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email