5 spådommer for videoåret 2017

videostrategi

videostrategi

Digital strategi med video:

Er ikke video allerede en del av din digitale strategi, bør 2017 bli året du for alvor griper mulighetene som finnes for å påvirke og engasjere kundene dine med levende bilder og ny teknologi. I år vil video utgjøre hele 69 % av all Internettrafikk, og tallet spås å fortsette å øke. Derfor er bruk av video viktigere enn noen gang.

Les mer om Videomarkedsføring.

I fjor opplevde både Facebook, YouTube,Twitter og Snapchat en markant økning i antall filmsnutter, og siden folk tilsynelatende ikke kan få nok av videoer på sosiale medier har bedrifter mye å vinne på å skaper gode og unike seer-opplevelser.

Brightcove har sett på hva de mener vil prege video-året 2017, og her er et sammendrag av deres viktigste spådommer:

1. Merkevare:

Video blir ikke lenger et valg, men en nødvendighet
Ifølge rapporten «The Science of Social Video: Turning Views into Value» oppga hele tre fjerdedeler av deltagerne at de hadde gjennomført kjøp etter å ha sett videoer i sosiale medier. Dersom videoen til en merkevare falt i smak, økte også sannsynligheten for at de snakket positivt om merkevaren til andre.
Videoene var med andre ord direkte knyttet til forbrukernes opplevelse av bedriften og merkevaren, noe som understreker viktigheten av å bruke video i en gjennomtenkt og komplett digital strategi.

2. Interaktivitet:

Interaktivitet gir innsikt
La brukeren klikke på linker som leder til relevant innhold, legg inn call-to-actions eller gjør det mulig å utføre kjøp underveis i videoen. Ikke bare utvider det brukeropplevelsen, det gir deg også mulighet til å analysere brukerens adferd og få verdifull innsikt.

3. Apper:

Økning i TV-apper
TV-apper åpner for spennende muligheter for bedrifter som ønsker å nå målgruppen hjemme i stuen. I dag produseres mange videoer for små smarttelefon- og dataskjermer, men fremover vil flere bedrifter utvikle apper og annet innhold som er spesielt tilpasset større TV-skjermer.

4. Videoproduksjon:

Bedrifter tar selv ansvar for produksjonen
Planlegger du å få maksimalt ut av mulighetene man har ved bruk av video i din digitale strategi, kan det i enkelte tilfeller lønne seg å opprette et eget produksjonsteam internt i bedriften. Husk at videoene som produseres vil representere bedriften og varene/tjenestene utad, slik at det er like viktig med høy kompetanse og erfaring her som i alle andre avdelinger.

Ønsker dere å lære mer om å produsere selv, kan Smartcom:tv hjelpe dere med å komme igang.

5. Kommunikasjon:

Kommunikasjon med video vil benyttes på flere områder
Bedrifter vil i større grad produsere videoer til bruk innen disse områdene:
1) Internkommunikasjonen: Live streaming av informasjon fra ledelsen, ukentlige oppdateringer og kompetanseheving.
2) Salg: Personaliserte salgsvideoer, video som en del av tilbud og anbud.
3) Kundeservice: Videoer som gir svar og viser løsninger sendes til kunder ved behov.

Les hele blogginnlegget her!

Del med andre!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email